Curg pedepsele pentru Moscova: Rusia îşi va pierde clauza naţiunii celei mai favorizate din cauza Ucrainei

Statele Unite, împreună cu Grupul celor şapte naţiuni şi Uniunea Europeană, vor acţiona vineri pentru a revoca clauza naţiunii celei mai favorizate a Rusiei în urma invaziei dîn Ucraina, au declarat pentru Reuters mai multe persoane familiare cu situaţia.

6774 afișări
Imaginea articolului Curg pedepsele pentru Moscova: Rusia îşi va pierde clauza naţiunii celei mai favorizate din cauza Ucrainei

Curg pedepsele pentru Moscova: Rusia îşi va pierde clauza naţiunii celei mai favorizate din cauza Ucrainei

Retragerea statutului de naţiune favorizată a Rusiei deschide calea pentru ca Statele Unite şi aliaţii săi să impună tarife vamale suplimentare pentru o gamă largă de bunuri ruseşti, ceea ce ar creşte presiunea asupra unei economii care se îndreaptă deja spre recesiune.

Demersurile Washingtonului vine în contextul în care oficialii americani şi europeni acuză Rusia de crime de război din cauza bombardamentelor sale asupra civililor din oraşele ucrainene, pe fondul încălcărilor repetate ale armistiţiilor.

Trei lovituri aeriene la începutul zilei de vineri în oraşul Dnipro din centrul Ucrainei au ucis cel puţin o persoană, au declarat serviciile de urgenţă ale statului, adăugând că loviturile au avut loc în apropierea unei grădiniţe şi a unei clădiri de apartamente.

Imaginile din satelit au arătat că o coloană militară rusă care ameninţa Kievul dinspre nord s-a dispersat spre noi poziţii, a declarat compania privată americană Maxar Technologies, pregătind, se pare, un asalt asupra capitalei.

Înlăturarea statutului de "relaţii comerciale normale permanente" al Rusiei cu Statele Unite ar intensifica semnificativ presiunea asupra preşedintelui rus Vladimir Putin pentru a pune capăt celui mai mare conflict din Europa de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace.

Rusia îşi numeşte acţiunile sale în Ucraina o "operaţiune specială" pentru a dezarma Ucraina şi a înlătura liderii pe care îi numeşte neonazişti. Ucraina şi aliaţii occidentali consideră că acesta este un pretext nefondat pentru un război care a geenrat temeri privind un conflict mai amplu în Europa.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
rusia,
sancţiuni,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici