Cutremur cu magnitudinea de 5,6 la graniţa dintre India şi Myanmar

Un cutremur cu magnitudinea de 5,6 s-a produs la graniţa dintre India şi Myanmar duminică dimineaţă, a anunţat institutul american de geofizică USGS, dar pentru moment nu au fost înregistrate victime sau pagube materiale.

121 afișări
Imaginea articolului Cutremur cu magnitudinea de 5,6 la graniţa dintre India şi Myanmar

Cutremur cu magnitudinea de 5,6 la graniţa dintre India şi Myanmar (Imagine: Arhiva MediafaxFoto)

Potrivit USGS, seismul s-a produs la o adâncime de un kilometru, în jurul orei locale 01.30 (23.00 ora României), având epicentrul la aproximativ 45 de kilometri sud-est de Kohima, capitala statului Nagaland, în nord-estul Indiei.

Nagaland face parte dintre cele şapte state din nord-estul Indiei legate de restul ţării printr-o mică fâşie de pământ şi situate într-o zonă cu activitate seismică importantă.

În septembrie, un cutremur cu magnitudinea de 6,9 s-a produs la frontiera dintre nord-estul statului Sikkim şi Nepal, provocând 100 de morţi.

Acest cutremur a provocat importante pagube materiale în mai multe oraşe şi sate de pe cele două coaste ale frontierei indo-nepaleze, precum şi în sudul Tibetului şi în micul regat Butan.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici