Cutremur cu magnitudinea de 7,2 în centrul statului Chile - VIDEO

Un cutremur puternic, cu magnitudinea de 7,2, a fost resimţit joi dimineaţă în mai multe oraşe din centrul statului Chile, între care şi în capitala Santiago şi oraşul de coastă Valparaiso. Seismul s-a produs la ora 14.39 GMT (16.39 ora României), la 137 de kilometri sud de oraşul de coastă Valparaiso şi la 147 de kilometri sud-vest de capitala Santiago, la o adâncime de 35 de kilometri, a precizat USGS.

63 afișări
Imaginea articolului Cutremur cu magnitudinea de 7,2 în centrul statului Chile - VIDEO

Cutremur puternic în centrul statului Chile (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Alertă de tsunami pentru litoralul chilian

O alertă de tsunami a fost emisă pentru litoralul chilian după trei replici seismice produse în jurul prânzului în partea central-sudică a ţării, dintre care cea mai puternică a avut magnitudinea de 7,2, a anunţat Biroul naţional pentru situaţii de urgenţă (Onemi).

Parlamentul din Valparaiso, evacuat după alerta de tsunami

Parlamentul chilian a fost evacuat la scurt timp după învestirea preşedintelui Sebastian Pinera, în urma alertei de tsunami emise pentru litoral.

Mesaje care le cereau persoanelor prezente să părăsească sălile clădirii au fost transmise prin portavoce, iar jandarmii le-au ordonat jurnaliştilor prezenţi la ceremonie să iasă "de urgenţă".

Sebastian Pinera, un antreprenor miliardar cu orientare de dreapta în vârstă de 60 de ani, a depus jurământul în Parlamentul din Valparaiso, la 120 de kiloemtri vest de Santiago, la mai puţin de o oră de la cutremurul cu magnitudinea de 7,2 care a produs panică în rândul personalităţilor prezente la ceremonie.

Chile a fost afectat de numeroase replici după cutremurul din 27 februarie, care a avut magnitudinea de 8,8, una dintre cele mai violente înregistrându-se joi, la ora locală 11.39 (16.39 ora României).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici