Cutremur devastator în Maroc. UPDATE: bilanţul victimelor cutremurului a crescut la 1.037 de morţi. Guvernul a decretat stare de urgenţă / Marrakech, cel mai apropiat oraş mare de epicentru

  • Un cutremur puternic cu epicentrul în munţii Atlas din Maroc a lovit ţara africană
  • Cel puţin 1000 de persoane au murit
  • Numeroase clădiri au fost puse la pământ
  • Marrakech oraş UNESCO, cel mai apropiat de epicentru
5460 afișări
Imaginea articolului Cutremur devastator în Maroc. UPDATE: bilanţul victimelor cutremurului a crescut la 1.037 de morţi. Guvernul a decretat stare de urgenţă / Marrakech, cel mai apropiat oraş mare de epicentru

Cutremur devastator în Maroc. UPDATE: Bilanţul deceselor a depăşit 600. Guvernul a decretat stare de urgenţă / Marrakech, cel mai apropiat oraş mare de epicentru

UPDATE Bilanţul morţilor seismului din Maroc trece de 1.000

Numărul persoanelor ucise în cutremurul din Maroc a ajuns la 1.037, transmite SkyNews, care citează televiziunea de stat marocană.

UPDATE Ministerul de Interne marocan a anunţat că bilanţul victimelor cutremurului a crescut la 820 de morţi şi cel puţin 672 de răniţi.

UPDATE Bilanţul deceselor a ajuns la 632

UPDATE "Cutremurele de această dimensiune în regiune sunt neobişnuite, dar nu total neaşteptate. Din 1900, nu au existat cutremure cu magnitudinea 6 sau mai mare pe o rază de 500 km de acest cutremur şi doar nouă cutremure cu magnitudinea magnitudinea 5", a precizat US Geological Survey.

Casele din zonă nu erau pregătite pentru una semnea cutremur.

Organismul american a prezis că "sunt probabile pagube semnificative, iar dezastrul este potenţial răspândit", menţionând că multe persoane din zonă locuiesc în structuri care sunt "foarte vulnerabile la cutremure".

Cutremur în Maroc

Un cutremur puternic a lovit Marocul, provocând moartea a cel puţin 300 de persoane, distrugând clădiri şi determinând locuitorii marilor oraşe să fugă din casele lor.

Ministerul de Interne din Maroc a precizat că acest număr constituie un bilanţ preliminar al morţilor şi că 153 de persoane au fost rănite. Un oficial local a declarat că majoritatea deceselor au avut loc în zonele montane greu accesibile.

Locuitorii din Marrakech, cel mai apropiat oraş mare de epicentru, au declarat că unele clădiri s-au prăbuşit în oraşul vechi, un sit al patrimoniului mondial UNESCO, iar televiziunea locală a prezentat imagini cu  cu dărâmături şi maşini distruse.

Seismul care a lovit puternic Marocul a avut o magnitudine anunţată iniţial de 7,2 grade pe scara Richter şi s-a produs la o adâncime relativ mică, de doar 18,5 km. Ulterior, U.S. Geological Survey a stabilit magnitudinea cutremurului la 6,8 grade. 

Mai multe clădiri au fost serios avariate.

Locuitorii din Marrakech, cel mai apropiat oraş mare de epicentru, şi-au părăsit locuinţele de teama replicilor.

"Pământul s-a cutremurat timp de aproximativ 20 de secunde. Uşile s-au deschis şi s-au închis de la sine în timp ce m-am repezit jos de la etajul doi", este mărturia unui supravieţuitor al dezastrului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici