Cutremur puternic în Papua Noua Guinee

Un cutremur puternic, cu magnitudinea de 6,3, s-a produs luni într-o regiune foarte izolată din Papua Noua Guinee, dar până în prezent nu există informaţii privind pagube majore, potrivit seismologilor.

313 afișări
Imaginea articolului Cutremur puternic în Papua Noua Guinee

Cutremur puternic în Papua Noua Guinee (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Seismul a avut magnitudinea de 6,3, potrivit Geoscience Australia, şi s-a produs la o adâncime de 39 de kilometri, în regiunea Noua Irlandă, cunoscută pentru activitatea sa seismică şi vulcanică.

"Ar putea fi câteva pagube în apropiere de epicentru, dar aceste insule din nord sunt foarte slab populate", a declarat Hugh Glanville, seismolog la Geoscience Australia.

"Sub (magnitudinea) 6,5 nu emitem alerte de tsunami", a adăugat el.

Magnitudinea a fost măsurată la 6,2 de Institutul american de Geofizică (USGS), iar seismul s-a produs la 794 de kilometri de capitala Port Moresby.

Regiunea, în care se află mai mulţi vulcani activi, este situată pe Cercul de Foc al Pacificului, la intersecţia mai multor plăci tectonice, şi este una dintre zonele din lume în care seismele şi erupţiile vulcanice sunt cele mai frecvente.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici