Daily Mail scrie despre România şi îl citează pe prinţul Charles: "Românii? Ne pot învăţa câteva lucruri"

"Românii? Ne pot învăţa câteva lucruri", titrează cotidianul britanic Daily Mail, citându-l pe prinţul Charles, care a fost fermecat de Transilvania încă de la prima sa vizită în România, în 1998, şi care se întoarce în fiecare an pentru a petrece câteva zile în aceste locuri.

4273 afișări
Imaginea articolului Daily Mail scrie despre România şi îl citează pe prinţul Charles: "Românii? Ne pot învăţa câteva lucruri"

Printul Charles (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Prinţul Charles a venit în România în 1998 într-o vizită oficală şi a fost atât de vrăjit de aceste locuri încât a cumpărat o casă într-unul dintre satele de munte, după care o altă proprietate pe care a transformat-o într-o cabană confortabilă. El vine în vizită privată de câteva zile în fiecare an, de preferat în mai.

Pajiştile din România sunt spectaculoase, cu o mare varietate de specii - având suprafeţe de aproape şase ori mai decât cele din Marea Britanie - nefiind niciodată stropite cu pesticide sau ierbicide. Aerul este parfumat, cu miros de cimbrişor.

Nu trebuie să stai prea mult în Transilvania ca să îţi dai seama de ce este fermecat prinţul Charles de aceste locuri, afirmă Daily Mail. Ţara seamănă cu ceea ce trebuie să fi fost Anglia în jurul anului 1800. Nu sunt garduri, caii înhămaţi la căruţe sau pluguri sunt ceva comun.

Circulă foarte puţini bani, dar în sat creşte sau se confecţionează aproape tot ce ai nevoie pentru a supravieţui. Toată lumea face gemuri, siropuri şi lichioruri din orice fel de fructe de pădure, nuci sau alte fructe. Este o zonă care abundă de lucruri bune, unde ţesutul şi broderia încă se mai practică.

"Atemporalitatea este foarte importantă", consideră prinţul Charles. Peisajul este "aproape ca în acele poveşti pe care le citeam când eram copil. Oamenii tânjesc după acel simţ al identităţii şi apartenenţei". "Este ultimul colţ din Europa în care vezi adevărata durabilitate şi rezistenţa completă", susţine prinţul. "Sunt atâtea lucruri pe care le putem învăţa de aici înainte să fie prea târziu", adaugă el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici