David Davis: Marea Britanie şi UE au poziţii juridice foarte diferite asupra facturii de Brexit

Marea Britanie şi Uniunea Europeană au poziţii juridice foarte diferite asupra facturii de Brexit pe care Londra ar trebui să o achite înainte de a părăsi Blocul comunitar, iar situaţia va dura foarte mult, a declarat marţi ministrul britanic pentru Brexit, David Davis, relatează BBC News.

667 afișări
Imaginea articolului David Davis: Marea Britanie şi UE au poziţii juridice foarte diferite asupra facturii de Brexit

David Davis: Marea Britanie şi UE au poziţii juridice foarte diferite asupra facturii de Brexit

După cea de-a treia rundă de discuţii de săptămâna trecută, oficialii anunţă că o dispută între UE şi Marea Britanie cu privire la "factura de divorţ" ar putea fi cel mai mare obstacol în calea unui acord de Brexit conform planului, până în martie 2019.

"Este clar că ambele părţi au poziţii juridice foarte diferite. Michel Barnier (n.a. - negociatorul-şef al UE pentru Brexit) şi cu mine am fost de acord că nu anticipăm progrese elementare după fiecare rundă de discuţii în ceea ce priveşte forma finală a înţelegerii financiare ... este, de asemenea, evident că există diferenţe semnificative care trebuie depăşite în acest sector. Aşteptarea mea este că disputa privind banii va continua pe întreaga durată a negocierilor", a spus Davis.

Davis Davis a mai spus că Marea Britanie intenţionează în continuare să negocieze un viitor acord comercial cu UE în perioada de doi ani până la Brexit.

Uniunea Europeană consideră prioritare în negocieri cuantumul angajamentelor Marii Britanii faţă de Blocul comunitar, estimate a fi între 60 şi 100 de miliarde de euro, situaţia cetăţenilor europeni aflaţi pe teritoriul britanic şi viitorul frontierei între Irlanda şi Irlanda de Nord, teritoriu britanic. Abia apoi Bruxelles-ul va discuta despre relaţiile comerciale viitoare cu Londra.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici