Premierul Turciei: Lumea trebuie să reacţioneze la crimele împotriva umanităţii

Premierul turc Binali Yildirim a făcut un apel la comunitatea internaţională să reacţioneze în faţa crimelor împotriva umanităţii, oferind ca exemplu situaţiile din Coreea de Nord şi Myanmar, relatează site-ul agenţiei Anadolu.

672 afișări
Imaginea articolului Premierul Turciei: Lumea trebuie să reacţioneze la crimele împotriva umanităţii

Premierul Turciei: Lumea trebuie să reacţioneze la crimele împotriva umanităţii

"Naţiunile Unite, în primul rând, şi comunitatea internaţională trebuie să-şi asume întreaga responsabilitate pentru a fi mai atente şi să adopte o poziţie clară privind crimele împotriva umanităţii din Coreea de Nord, Arakan [statul Rakhine din Myanmar] şi alte regiuni", a spus Yildirim.

Potrivit datelor prezentate de ONU marţi, 123.600 de musulmani Rohingya au trecut din Myanmar în Bangladesh, iar alte zeci de mii de persoane au fost strămutate din cauza violenţelor recente. O represiune împotriva minorităţii Rohingya este în desfăşurare încă de anul trecut şi a inclus violuri în masă, crime - inclusiv asupra copiilor -, agresiuni şi dispariţii.

Întrebat despre reacţia Turciei la evoluţiile recente din Coreea de Nord, Yildirim a declarat că ţara sa este la fel de îngrijorată precum restul comunităţii internaţionale.

"În niciun caz nu ar trebui ca viitorul lumii să depindă de mişcări şi acţiuni nebuneşti", a spus premierul turc.

Coreea de Nord a anunţat, duminică, faptul că a testat cu succes o bombă cu hidrogen, iar aceasta poate fi instalată pe o rachetă balistică intercontinentală, reprezentând cel mai mare test nuclear efectuat vreodată de către regimul de la Phenian.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici