De ce a atacat Hamas Israelul acum? Explicaţia dată de Biden

Preşedintele Joe Biden a declarat că atacurile Hamas asupra Israelului au avut ca scop, în parte, să zădărnicească potenţiala normalizare a relaţiilor dintre Israel şi Arabia Saudită, relatează Politico.

3975 afișări
Imaginea articolului De ce a atacat Hamas Israelul acum? Explicaţia dată de Biden

De ce a atacat Hamas Israelul acum? Explicaţia dată de Biden

Cu mai puţin de o lună în urmă, premierul israelian Benjamin Netanyahu şi-a exprimat optimismul cu privire la o posibilă detensionare a relaţiilor cu Riadul, spunându-i lui Biden că o "pace istorică" între cele două ţări pare realizabilă.

Demersul de normalizare a început sub administraţia fostului preşedinte Donald Trump şi face parte din acordurile Abraham.

Dar atacul brutal al Hamas din 7 octombrie asupra Israelului şi represaliile susţinute ale Forţelor de Apărare israeliene în Gaza au îndepărtat posibilitatea normalizării între Israel şi ţările arabe vecine.

"Au ştiut că eram pe cale să mă aşez la masa de discuţii cu saudiţii. "Ghiciţi ce? Saudiţii au vrut să recunoască Israelul", a declarat Biden la un eveniment de campanie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici