De ce au deghizat poliţiştii ruşi un pedofil în agent

O mulţime furioasă de peste 200 de oameni a cerut linşarea unui bărbat suspectat că a agresat sexual o fetiţă de şapte ani, într-un oraş din Rusia, astfel că poliţiştii l-au deghizat în agent pentru a putea să-l ducă la interogatoriu, transmite RIA Novosti.

1922 afișări
Imaginea articolului De ce au deghizat poliţiştii ruşi un pedofil în agent

De ce au deghizat poliţiştii ruşi un pedofil în agent (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Mama fetiţei a raportat incidentul joi, iar anchetatorii au organizat, vineri, o percheziţia în casa suspectului. Locuinţa acestuia a fost imediat înconjurată de o mulţime furioasă, care a cerut să se facă "dreptate".

Anchetatorii au încercat să-l scoată pe suspect din casă, însă oamenii nu i-au lăsat, astfel că au fost chemate forţele speciale de intervenţie ale poliţiei.

Negocierile dintre poliţişti şi locuitorii micului oraş au durat aproximativ şase ore, însă nu au dat rezultate. Poliţiştii au fost nevoiţi să-l deghizeze pe suspect în agent de poliţie pentru a-l scoate din locuinţă şi a-l duce la interogatoriu.

Potrivit primelor date ale anchetei, bărbatul a atras două fetiţe pe malul unui râu, marţi, abuzând-o sexual pe una dintre ele. El ar fi ameninţat-o pe victimă şi ar fi încercat s-o stranguleze.

Peste 9.500 de agresiuni sexuale împotriva copiilor au fost înregistrate în Rusia numai în 2009, incluzând aproape o mie de violuri. Astfel, autorităţile ruse au declarat "război" pedofililor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici