Decesele cauzate de gripa porcină s-au înmulţit în America de Sud

Bilanţul gripei A H1N1 a crescut semnificativ, miercuri, în America de Sud, în special în Argentina care cu 43 de morţi, a înregistrat două treimi din cele 62 de decese atribuite acestei boli în regiune.

69 afișări
Imaginea articolului Decesele cauzate de gripa porcină s-au înmulţit în America de Sud

Creştere semnificativă a numărului deceselor din cauza gripei porcine, în America de Sud (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Numărul persoanelor care au murit din cauza bolii s-a dublat în Argentina, acestea nefiind decât 26 la ultimul bilanţ publicat vineri.

Numai în Statele Unite (127 de morţi) şi în Mexic, unde a apărut boala la sfârşitul lui aprilie (116 morţi), s-au înregistrat mai multe decese atribuite gripei A H1N1, potrivit statisticilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS). Din cauza pandemiei, 332 de persoane au murit la nivel mondial, potrivit OMS.

Specialiştii anticipează un apogeul al pandemiei în următoarele săptămâni în Argentina din cauza asprimii iernii australe. Chile a înregistrat de asemenea 14 morţi şi 7.342 de persoane contaminate cu virusul A H1N1.

Uruguayul a fost expus pandemiei din cauza iernii foarte aspre şi a semnalat luni un prim deces.

Alte trei ţări din America de Sud au confirmat de asemenea decese atribuite pandemiei: Columbia (doi morţi), Brazilia (un mort) şi Paraguay (un mort), ultimul datând de miercuri.

În încercarea de a contracara răspândirea virusului, diferite guverne au implementat măsuri speciale.

Argentina a mers cel mai departe prelungind cu două săptămâni vacanţele şcolare de iarnă şi deblocând fonduri în valoare de 1.000 de milionae de pesos (190 de milioane de euro).

În Chile, preşedintele Michelle Bachelet a anunţat miercuri acordarea a peste 20 de milioane de euro pentru a face faţă celei mai "severe epidemii din această ţară" din ultimii 50 de ani. În 1957, precedenta epidemie de gripă a afectat peste un milion de cetăţeni din Chile.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici