Decizia luată de Greta Thunberg în privinţa numelui ei: Din păcate trebuie să facem asta

Greta Thunberg cere transformarea numelui său în marcă înregistrată, şi acelaşi lucru îl solicită pentru denumirea mişcării de protest pe care a iniţiat-o, ”Fridays for Future”, arată BBC.

3145 afișări
Imaginea articolului Decizia luată de Greta Thunberg în privinţa numelui ei: Din păcate trebuie să facem asta

Decizia luată de Greta Thunberg în privinţa numelui ei

Tânăra activistă suedeză a depus actele pentru declararea numelui său şi al mişcării sale drept mărci înregistrate.

Thunberg afirmă că "numele meu şi cel al mişcării #FridaysForFuture sunt folosite mereu în scopuri comerciale fără să mi se ceară consimţământul în niciun fel”.

”Vă asigur că nici eu nici alţi grevişti de la şcoală nu avem niciun interes în ceea ce priveşte mărcile înregistrate. Din păcate trebuie să facem asta", a explicat Thunberg pe Instagram.

Activista se plânge că "sunt persoane care încearcă să pretindă că sunt eu sau că m-ar reprezenta cu unicul scop de a intra în legătură cu personalităţi, politicieni, presă şi artişti”.

De asemenea, Thunberg afirmă că au fost cazuri în care au fost puse în vânzare articole cu ”numele meu şi cu cel al mişcării” şi că au fost oameni care au şi strâns bani în acest fel.

"Acest demers are rolul de a proteja mişcarea şi activităţile sale”, spune Thunberg.

Greta Thunberg, adolescenta suedeză în vârstă de 16 ani care a inspirat milioane de tineri din întreaga lume să ia măsuri împotriva schimbărilor climatice, a fost desemnată „Personalitatea Anului 2019" de revista Time, devenind cea mai tânără căştigătoare a acestui premiu. Thunberg a ajuns în atenţia presei după ce a declarat o grevă la şcoala la care era elevă, în 2018. Tânăra a petrecut mai multe zile în timpul orelor de şcoală în faţa Parlamentului Suedez pentru a atrage atenţia asupra problemelor de mediu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici