Declaraţia îngrijorătoare a unui eurodeputat italian. "Reţeaua de corupţie" din Parlamentul European ar putea fi mult mai mare

"Reţeaua de corupţie" despre care se presupune că se află în interiorul Parlamentului European s-ar putea extinde dincolo de Qatar şi Maroc, potrivit eurodeputatului italian Franco Roberti, de la Socialiştii şi Democraţii italieni.

970 afișări
Imaginea articolului Declaraţia îngrijorătoare a unui eurodeputat italian. "Reţeaua de corupţie" din Parlamentul European ar putea fi mult mai mare

Investigaţiile privind posibila corupţie s-ar putea concentra în prezent asupra Qatarului şi Marocului, cele două ţări identificate deja ca fiind posibil să fi încercat să cumpere influenţă la Bruxelles, "dar ar putea fi şi altele", a declarat fostul procuror antimafia într-un interviu publicat sâmbătă în La Stampa.

Deşi nu are dovezi concrete privind existenţa unei reţele de corupţie în Parlamentul European, Roberti a declarat ziarului italian că ştie că este o posibilitate.

Provenind din acelaşi partid cu mai multe persoane implicate în scandal, inclusiv cu europarlamentarul grec Eva Kaili, în prezent încarcerată, fostă membră a grupului S&D, Roberti a declarat că nu a fost niciodată abordat cu oferte suspecte. Dar el a adăugat că se concentrează pe chestiuni care "nu interferează cu interesele acestor ţări: justiţie, lupta împotriva crimei organizate, spălare de bani".

Roberti nu a exclus posibilitatea ca practicile dezvăluite să fie răspândite. Dacă este într-adevăr aşa, "ar fi cu adevărat periculos şi îngrijorător pentru stabilitatea şi viitorul Uniunii Europene, într-un moment deja teribil pentru instituţiile UE, dat de criza economică şi de războiul Rusiei în Ucraina", a spus el, citat de POLITICO.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici