Video DECLARAŢIA ZILEI Juncker: Sunt divergenţe cum ar fi statul de drept, dar nu legate de preşedinţia Consiliului UE

Preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, a declarat miercuri, în conferinţa comună cu premierul Viorica Dăncilă că sunt unele puncte, cum ar fi statul de drept, la care ar mai fi de lucrat, dar România este foarte bine pregătită să preia preşedinţia Consiliului UE.

210 afișări

"Avem 257 de propuneri legislative. Preşedinţia austriacă va finaliza multe dosare, dar vor rămâne multe preşedinţiei române. Parlamentul European va înceta activitatea în aprilie, deci vor fi cam patru luni", a spus preşedintele Comsiie Europene, Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene.

Oficialul european a subliniat faptul că autorităţile de la Bucureşti sunt bine pregătite în ceea ce priveşte viitoarea preşedinţie a Consiliului UE, dar a adus în discuţie şi disensiunile legate de statul de drept.

"Am văzut azi cât de bine sunt pregătiţi miniştrii în domeniile lor. Sunt convins că România va finaliza un număr mare de propuneri de pe masa Parlamentului si Consiliului. Se întâlnesc în multe puncte programul comisie şi guvernului român. Mai sunt puncte cum ar fi statul de drept, dar acest lucru nu presupune preşedinţia Consiliului UE", a mai spus preşedintele CE.

Acesta a precizat că speră ca România să adere cât mai curând la Spaţiul Schengen, până la finalul acestui mandat al Comisiei Europene, fiind cunoscut faptul că Jean-Claude Juncker susţine admiterea României în spaţiul european de liberă circulaţie.

"Intenţia mea e ca România să ajungă membru al Spaţiului Schengen. Am atras atenţia asupra unor puncte, am lucrat împreună, nu aş vrea să îmi închei mandatul fără ca România să fi devenit membru, dar mai sunt lucruri de făcut", a completat Juncker.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici