VIDEO   Delfinii terorizează Japonia pentru al doilea an la rând

Patru incidente separate pe o plajă din prefectura Fukui, pe 16 iulie, fac ecoul unui şir de atacuri din aceeaşi regiune anul trecut, care ar fi putut fi comise de un singur delfin din Indo-Pacific.

7689 afișări
Imaginea articolului Delfinii terorizează Japonia pentru al doilea an la rând

Delfinii au atacat duminică (16 iulie) patru persoane care înotau în largul coastei Japoniei. Un bărbat în vârstă de 60 de ani s-a ales cu mai multe coaste rupte după ce un delfin l-a izbit şi l-a muşcat. 

Este al doilea an consecutiv când delfinii au rănit oameni pe plajele din prefectura Fukui, pe coasta Mării Japoniei.

Vara trecută, cel puţin şase persoane au fost muşcate de un singur animal, despre care se crede că ar fi un delfin din Indo-Pacific ( Tursiops aduncus ).

O victimă a avut nevoie de 14 cusături pentru a închide o tăietură la baza degetului mare, potrivit site-ului de ştiri japonez The Mainichi .

Oamenii ar trebui să-şi amintească că delfinii sunt animale sălbatice şi extrem de puternice, a declarat Giovanni Bearzi , zoolog şi preşedinte al organizaţiei non-profit Dolphin Biology Conservation din Italia, pentru Live Science într-un e-mail.

„O cauză a problemei poate fi faptul că unii oameni tind să-i vadă ca pe animale de companie sau ca animale în mod invariabil „drăguţe”, uneori trecând cu vederea riscurile implicate în tratarea vieţii sălbatice”, a spus Bearzi, adăugând că „comportamentul nostru inconştient sau prea „prietenos” poate declanşa agresiune”.  

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici