Departamentul de Justiţie al SUA a renunţat la dosarul penal împotriva lui Michael Flynn

Departamentul de Justiţie al Statelor Unite renunţă la dosarul penal împotriva fostului consilierul pentru securitate naţională al preşedintelui Donald Trump, Michael Flynn, motivând că nu se poate dovedi dincolo de o îndoială rezonabilă că Flynn a minţit.

602 afișări
Imaginea articolului Departamentul de Justiţie al SUA a renunţat la dosarul penal împotriva lui Michael Flynn

Departamentul de Justiţie al SUA a renunţat la dosarul penal împotriva lui Michael Flynn

Un judecător federal a depus, joi, la Curtea de district a DC o solicitare de renunţare la procesul intentat fostului consilier prezidenţial. Acest moment reprezintă un sfârşit brusc al unei bătălii legale prelungite.

Departamentul de Justiţie a numit investigaţia de contrainformaţii a FBI în cazul Flynn pentru contactele sale cu Rusia „o investigaţie care nu mai este justificată” şi adaugă că nu se poate dovedi dincolo de o îndoială rezonabilă că fostul consilier prezidenţial a minţit şi nici că minciunile sale au fost substanţiale.

Acuzaţiile împotriva lui Flynn vor fi retrase în mod oficial în momentul în care instanţa va aproba cererea judecătorului, scrie CNN.

Michael Flynn a pledat vinovat de două ori, în faţa a doi judecători separaţi, şi a recunoscut în acordul semnat în decembrie 2017 că a minţit FBI-ul în legătură cu interacţiunile pe care le-a avut cu ambasadorul Rusiei la Washington.

Anul trecut, însă, el şi-a concediat echipa de apărare şi a început o campanie prin care a încercat să anuleze pledoaria prin care s-a declarat vinovat.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici