Dezacord între Washington şi Varşovia privind plata rachetelor Patriot

Polonia şi Statele Unite nu au ajuns la o înţelegere privind care dintre părţi va achita miliarde de dolari companiilor Raytheon şi Lockheed Martin, ca parte a unui acord între cele două ţări privind scutul antirachetă, a declarat un oficial american.

20 afișări
Imaginea articolului Dezacord între Washington şi Varşovia privind plata rachetelor Patriot

Dezacord între Washington şi Varşovia privind plata rachetelor Patriot (Imagine: Mediafax/AFP)

SUA vor să desfăşoare în Polonia rachete Patriot şi să furnizeze instruire în valoare de milioane de dolari, însă vrea ca Varşovia să le plătească, a declarat Riki Ellison, directorul companiei Missile Defense Advocacy Alliance.

La rândul său, Polonia "vrea ca Statele Unite să achite întreaga factură", a declarat Ellison, într-un interviu telefonic.

Ellison, cunoscut pentru relaţiile sale strânse cu Pentagonul şi contractorii americani din domeniul apărării, a declarat că informaţiile provin de la oficiali de rang înalt din ambele părţi implicate în negocieri.

Compania Raytheon este contractorul principal pentru sistemul de apărare desfăşurat de Statele Unite şi alte nouă ţări. Lockheed Martin furnizează rachete PAC-3 (Patriot Advanced Capability).

Polonia a respins vineri o ofertă de a-şi consolida sistemul de apărare, în schimbul găzduirii a zece interceptoare de rachetă americane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici