Disney concediază 28.000 de angajaţi din parcurile tematice

  • Compania Walt Disney a anunţat că va concedia 28.000 de angajaţi, majoritatea din parcurile tematice din SUA, relatează BBC.
603 afișări
Imaginea articolului Disney concediază 28.000 de angajaţi din parcurile tematice

Disney concediază 28.000 de angajaţi din parcurile tematice

Disney a invocat numărul limitat de vizitatori şi incertitudinile legate de durata pandemiei de coronavirus drept motive pentru concedierile masive.

Parcurile tematice ale companiei au înregistat lovituri majore din cauza pandemiei. Disney şi-a închis toate parcurile la începutul acestui an, odată cu răspândirea virusului şi în prezent doar Disneyland din California rămâne închis.

"Am luat decizia foarte dificilă de a începe procesul de reducere a forţei de muncă la segmentul Parcuri, experienţe şi produse, pe toate nivelurile", a declarat într-un comunicat Josh D'Amaro, preşedintele unităţii de parcuri.

Disney are parcuri şi în Shanghai, Hong Kong, Tokyo şi Paris, care nu sunt afectate de anunţ.

Hong Kong Disney s-a redeschis săptămâna trecută, după ce a fost închis de două ori, din cauza unei creşteri a cazurilor COVID-19.

Disney a pierdut 4,7 miliarde de dolari în cele trei luni până la 27 iunie, veniturile pentru divizia de parcuri, experienţe şi produse scăzând cu 85% comparativ cu acelaşi trimestru din 2019.

D'Amaro a declarat că problemele companiei au fost „agravate în California, din cauza refuzului statului de a ridica restricţiile care ar permite Disneyland să se redeschidă”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici