Dmitri Medvedev apără dreptul moral al lui Vladimir Putin de a conduce Rusia

Premierul rus Dmitri Medvedev a apărat luni dreptul "moral" al lui Vladimir Putin de a conduce Rusia pentru un al treilea mandat în pofida unui val de proteste în ţară după decizia acestora din septembrie de a face schimb de poziţii.

580 afișări
Imaginea articolului Dmitri Medvedev apără dreptul moral al lui Vladimir Putin de a conduce Rusia

Dmitri Medvedev apără dreptul moral al lui Vladimir Putin de a conduce Rusia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Dintr-un punct de vedere legal şi dintr-un punct de vedere moral, ceea ce este şi mai important, am acţionat într-un mod complet cinstit şi în acord cu legea", a declarat Medvedev într-un interviu televizat de o oră.

Decizia lui Vladimir Putin de a îşi prezenta candidatura sa pentru un al treilea mandat după cele dintre 2000 şi 2008 şi de a acorda postul său de premier lui Dmitri Medvedev, anunţ făcut în septembrie 2011, a declanşat un val de contestări în toată ţara.

Acest anunţ, urmat de alegerile legislative din decembrie şi prezidenţiale în martie, considerate frauduloase de opoziţie, au provocat ieşirea în stradă a mii de persoane, o contestare fără precedent de la venirea la putere în 2000 a celui mai puternic om al ţării.

Medvedev a adăugat că nu regretă că a avut doar un singur mandat prezidenţial, afirmând că munca de premier este "de asemenea foarte interesantă şi foarte variată".

"Premierul semnează în fiecare zi zeci de ordine şi de mandate cara afectează viaţa a milioane de oameni", a declarat acesta subliniind independenţa sa faţă de Putin.

"Chiar credeţi că prim ministrul îl sună (pe preşedinte) pentru a îi cere sfaturi?", a spus acesta.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici