Dmitri Medvedev, ironizat pe Internet după discuţia confidenţială cu Barack Obama de la Seul

Blogosfera rusă îl ironiza, marţi, pe preşedintele Dmitri Medvedev pentru că i-a declarat omologului său american Barack Obama că îi va "transmite" mesajul său lui Vladimir Putin, un schimb de replici care arată, potrivit acesteia, cine este la conducerea Rusiei.

575 afișări
Imaginea articolului Dmitri Medvedev, ironizat pe Internet după discuţia confidenţială cu Barack Obama de la Seul

Dmitri Medvedev si Barack Obama (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Din cauza unui microfon rămas deschis, jurnaliştii au putut auzi o conversaţie între preşedinţii american şi rus în timpul summitului de la Seul (Coreea de Sud), în timpul căreia Barack Obama i-a cerut o marjă de manevră, în special în privinţa scutului antirachetă din Europa, omologului său rus.

"Îi voi transmite această informaţie lui Vladimir", a răspuns Medvedev, făcând aluzie clară la Vladimir Putin, actualul premier care îi va succeda în mai la Kremlin, după ce a fost ales în martie pentru un al treilea mandat după cele efectuate în perioada 2000-2008.

"Astăzi, să răspundem toţi tuturor mesajelor de pe Twitter cu: «Îi voi transmite lui Vladimir»", a ironizat Aleksei Navalnîi, una dintre figurile opoziţiei ruse.

"Lui Vladimir" ("vladimiru", în rusă) a devenit unul dintre cuvintele cheie cele mai folosite marţi dimineaţa în Rusia, numeroase persoane răspunzând astfel tuturor tipurilor de mesaje.

Potrivit multor observatori, Dmitri Medvedev, propulsat în 2008 la preşedinţie de Vladimir Putin, care nu putea să deţină mai mult de două mandate consecutiv, nu a ieşit niciodată cu adevărat din umbra puternicului său mentor.

"Eu sunt Dima, nu vreau să iau nicio decizie. Îi voi transmite lui Vladimir", a ironizat un alt internaut pe Twitter, Dima fiind diminutivul de la Dmitri, prenumele lui Medvedev.

Imagini cu Vladimir Putin, cu telefonul mobil în mână şi având ca legendă "Salut, eu sunt Vladimir Putin. A transmis cineva ceva pentru mine?" au circulat, de asemenea, pe Interent.

În septembrie 2011, imagini similare au fost publicate pe Internet, când Dmitri Medvedev l-a somat pe ministrul de Finanţe de atunci, Aleksei Kudrin, să demisioneze sau să îşi confirme loialitatea, replică la care Kudrin a răspuns: "Îl voi consulta pe premier".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici