Dmitri Medvedev ordonă revizuirea cazului lui Mihail Hodorkovski

Preşedintele rus Dmitri Medvedev i-a ordonat, luni, procurorului general să verifice "legitimitatea" deciziei în cazul fostului magnat al petrolului şi critic al puterii Mihail Hodorkovski, a anunţat Kremlinul într-un comunicat.

1500 afișări
Imaginea articolului Dmitri Medvedev ordonă revizuirea cazului lui Mihail Hodorkovski

Dmitri Medvedev ordonă revizuirea cazului lui Mihail Hodorkovski (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Dmitri Medvedev îl desemneză pe procurorul general Iuri Ceaika "să analizeze până la 1 aprilie legitimitatea deciziilor judecătoreşti" privind 32 de persoane condamnate, între care Mihail Hodorkovski şi principalul asociat al acestuia, Platon Lebedev, potrivit comunicatului.

Preşedintele în exerciţiu a reacţionat astfel la cererea opoziţiei care i-a transmis o listă considerată a "prizonierilor politici" în cadrul unei întâlniri la 20 februarie.

Eliberarea deţinuţilor politici este una dintre cerinţele marilor manifestaţii de la Moscova, care au urmat alegerilor legislative contestate din 4 decembrie.

Încarcerat din 2003, Hodorkovski a fost condamnat în două procese succesive la 13 ani de închisoare pentru fraudă fiscală, spălare de bani şi deturnare de petrol, într-un caz considerat de mulţi observatori ca o reglare de conturi între putere şi omul de afaceri care a ţinut piept Kremlinului şi a finanţat opoziţia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici