Doi bărbaţi au fost ucişi prin împuşcare la Kiev, anunţă parchetul ucrainean

Doi bărbaţi au fost ucişi prin împuşcare, în centrul Kievului, unde se desfăşurau confruntări violente între poliţie şi manifestanţi, a anunţat miercuri Parchetul General ucrainean, într-un comunicat.

1070 afișări
Imaginea articolului Doi bărbaţi au fost ucişi prin împuşcare la Kiev, anunţă parchetul ucrainean

Un manifestant a fost ucis la Kiev în confruntări violente, anunţă opoziţia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Pare să fie vorba despre primele victime directe ale confruntării între manifestanţi şi forţele de ordine, angajate de două luni în Ucraina.

Parchetul a precizat că trupul unui bărbat, rănit prin împuşcare la nivelul capului şi pieptului, a fost găsit miercuri într-o bibliotecă, folosită de manifestanţi ca infirmerie.

La puţin timp după aceea a fost găsit şi corpul altui bărbat, rănit de gloanţe, a adăugat aceeaşi sursă

Membri ai serviciului medical improvizat de către opoziţie a anunţat decesul unui manifestant miercuri dimineaţa, afirmând că a fost ucis prin împuşcare de către forţele de ordine.

Ministerul ucrainean de Interne şi parchetul nu au precizat cine se face vinovat de moartea celor doi bărbaţi.

De asemenea, opoziţia a afirmat că alt manifestant a decedat marţi, după ce a căzut, duminică, de la peste zece metri înălţime, de pe o clădire, la intrarea stadionului Dinamo. Potrivit opoziţiei, tânărul a murit în timp ce forţele de ordine luau cu asalt clădirea de pe care manifestanţi aruncau cu cocteiluri Molotov şi proiectile asupra poliţiştilor.

Această informaţie nu a fost confirmată, pentru moment, de surse oficiale.

Poliţia ucraineană a lansat miercuri dimineaţa un asalt asupra baricadelor ridicate de manifestanţi în centrul Kievului, puterea optând să acţioneze în forţă în a patra zi de confruntări, soldate cu cel puţin un mort.

Începând de duminică, situaţia este foarte tensionată la Kiev, unde au loc confruntări în care sunt folosite cocteiluri Molotov, gloanţe de cauciuc şi grenade asurzitoare.

Confruntările au fost declanşate în urma unei manifestaţii la care au participat aproximativ 200.000 de persoane în centrul capitalei, care au denunţat adoptarea unor legi împotriva manifestanţilor considerate represive.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici