Doi cetăţeni moldoveni, răniţi în atentatul de pe aeroportul din Moscova

Doi cetăţeni moldoveni se află printre persoanele rănite în atentatul comis pe aeroportul Domodedovo din Moscova, potrivit listei preliminare publicate marţi dimineaţa de Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă.

41 afișări
Imaginea articolului Doi cetăţeni moldoveni, răniţi în atentatul de pe aeroportul din Moscova

Doi cetăţeni moldoveni, răniţi în atentatul de pe aeroportul din Moscova (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cetăţeanul moldovean Vitalie Tcaciuc a fost operat, iar starea sa de sănătate s-a ameliorat, relatează Jurnal de Chişinău.

Taciuc, internat la terapie intensivă în stare gravă, a suferit o intervenţie chirurgicală, după care starea s-a ameliorat. Celălalt cetăţean moldovean, Alexei Castraveţ, prezintă leziuni corporale mai puţin grave.

"Cei doi moldoveni răniţi în atentatul terorist de pe aeroportul Domodedovo din Moscova sunt în afara pericolului", a declarat pentru Info-Prim Neo ofiţerul de presă al Ministerului de externe de la Chişinău, Olesea Popa.

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene a anunţat marţi că în cadrul departamentului pentru afaceri consulare a fost creat un grup de lucru care va monitoriza evoluţia stării de sănătate a celor doi moldoveni şi le va acorda asistenţă rudelor.

Angajaţi ai misiunii diplomatice moldoveane monitorizează în permanenţă starea pacienţilor şi le acordă sprijinul necesar rudelor lor, a precizat ambasada, adăugând că va pune la dispoziţia rudelor, gratuit, camere de hotel.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici