Doi ofiţeri israelieni au fost concediaţi pentru implicarea în lovitura asupra voluntarilor din Gaza. Anchetatorii au constatat „erori grave”

  • Doi ofiţeri israelieni au fost concediaţi pentru implicarea în lovitura asupra voluntarilor din Gaza.
  • Anchetatorii au stabilit că cei doi au făcut erori grave.
  • Şapte voluntari din mai multe ţări au murit.
689 afișări
Imaginea articolului Doi ofiţeri israelieni au fost concediaţi pentru implicarea în lovitura asupra voluntarilor din Gaza. Anchetatorii au constatat „erori grave”

Maşina care transporta voluntari, după un atac israelian în Deir al-Balah, Gaza. Foto: Hepta/Mediafax Foto

O anchetă israeliană cu privire la uciderea a şapte lucrători umanitari într-un atac aerian în Gaza săptămâna aceasta a constatat „erori grave şi încălcări ale procedurii din partea armatei”. Doi ofiţeri au fost demişi, iar comandanţii superiori au fost mustraţi, potrivit Reuters.

Ancheta a constatat că forţele israeliene au crezut că atacă oameni înarmaţi ai Hamas. Dronele au lovit cele trei vehicule ale grupului de ajutor World Central Kitchen.

„Lovitura asupra vehiculelor umanitare este o greşeală gravă care decurge dintr-o identificare greşită”, a transmis armata vineri, prin intermediul unui comunicat.

Uciderea celor şapte lucrători umanitari a declanşat o indignare globală. Victimele sunt cetăţeni ai Marii Britanii, Australiei şi Poloniei, un cetăţean cu dublă cetăţenie americană şi canadiană şi un palestinian.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici