Doi suspecţi de terorism, arestaţi la bordul unui avion din Germania

Un comando al poliţiei a intervenit vineri la bordul unui avion al companiei KLM, pe aeroportul din Koln, din vestul Germaniei, şi a arestat doi suspecţi de terorism, a anunţat un purtător de cuvânt al poliţiei regionale.

39 afișări
Imaginea articolului Doi suspecţi de terorism, arestaţi la bordul unui avion din Germania

Doi suspecţi de terorism au fost arestaţi la bordul unui avion din Germania (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Asaltul echipei speciale de intervenţie a poliţiei a avut loc la ora 06.55 (07.55, ora României). Poliţiştii au arestat un somalez de 23 de ani şi un german de origine somaleză, în vârstă de 24 de ani, a adăugat purtătorul de cuvânt al poliţiei regionale din Renania de Nord-Westfalia, Frank Scheulen.

Aceştia au fost arestaţi la bordul unui avion al companiei KLM, care urma să ajungă la Amsterdam, a precizat el.

Poliţia a descoperit în apartamentele lor scrisori de adio în care îşi exprimau dorinţa de a muri pentru jihad, au relatat două posturi de televiziune.

Potrivit site-ului cotidianului german Bild, cele două persoane erau supravegheate "de mai multe luni".

Trei terorişti au fost reţinuţi, în septembrie 2007, în regiunea Sauerland (vestul Germaniei), fiind suspectaţi de pregătirea atentatelor cu maşină-capcană de mare aploare împotriva obiectivelor americane din Germania.

Cele trei persoane, Daniel Schneider, Fritz Gelowicz şi Adem Yilmaz, cu vârste cuprinse între 23 şi 30 de ani şi presupuşi membri ai unei mişcări islamiste din Uzbekistan, Uniunea Jihadului Islamic, vor fi judecate la Dusseldorf (vestul Germaniei), a anunţat la începutul lunii septembrie Parchetul General Federal, autoritate competentă în cazurile de terorism.

Germania figurează printre ţintele declarate ale mai multor mişcări islamiste.

Parchetul General Federal a anunţat deja luna aceasta că arestarea a trei suspecţi de teorism, dintre care doi turci şi un cetăţean german de origine afgană. Doi dintre ei sunt presupuşi membri ai Uniunii Jihadului Islamic, iar al treilea afiliat unui nucleu al-Qaida.

Atentatele de la 11 septembrie 2001 din Statele Unite au fost pregătite în special la Hamburg, de o celulă condusă de unul din kamikaze, Mahommed Atta.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici