Doisprezece civili, ucişi prin tortură la închisoare în Siria

Doisprezece civili, între care patru membri ai aceleiaşi familii, au murit sub tortură, în închisoare, după ce au fost arestaţi la Damasc, a anunţat joi organizaţia nonguvernamentală (ONG) Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului.

384 afișări
Imaginea articolului Doisprezece civili, ucişi prin tortură la închisoare în Siria

Doisprezece civili, ucişi prin tortură la închisoare în Siria (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

Familiile acestora au primit cărţile lor de identitate de la forţele de securitate miercuri seara, potrivit acestui ONG cu sediul în Marea Britanie ce beneficiază de o largă reţea de activişti şi medici în întreaga Sirie.

Victimele sunt bărbaţi din Nahr Aiche, un cartier din sudul capitalei, unde forţele de securitate efectuează percheziţii în mod frecvent şi arestări, după care aplică tortura, antrenând uneori moartea celor torturaţi, precizează ONG-ul.

Comitetele Locale de Coordonare (LCC), o reţea de militanţi, au anunţat şi ele aceste decese şi au putut identifica victimele.

Observatorul a înregistrat deja sute de cazuri de deţinuţi care au fost supuşi torturii până au murit, dar şi cazuri în care aceştia au rămas cu handicap pe viaţă.

ONG-ul apreciază că "zeci de mii" de sirieni sunt deţinuţi în închisori la nivelul întregii ţări.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici