Dominique de Villepin, inculpat în afacerea Clearstream

Fostul premier francez Dominique de Villepin a fost inculpat vineri pentru "complicitate la denunţ calomnios" în afacerea Clearstream, care l-a vizat în special pe Nicolas Sarkozy, a anunţat unul dintre avocaţii săi.

1 afișare
Imaginea articolului Dominique de Villepin, inculpat în afacerea Clearstream

Dominique de Villepin, inculpat în afacerea Clearstream

Villepin, în vârstă de 53 de ani, este urmărit pentru "complicitate la denunţ calomnios, tăinuire a furtului, abuz de încredere şicomplicitate la uz de fals", de către judecătorii Jean-Marie d'Huy şi Henri Pons, care instrumentează acest dosar politico-judiciar, devenit afacere de stat, a anunţat avocatul Luc Brossolet.

Listele de conturi deschise la banca luxemburgheză Clearstream reprezintă o vastă manipulare politică ce datează din 2004 şi al cărei scop a fost discreditarea actualului şef al statului, Nicolas Sarkozy. El a depus plângere după ce numele său a apărut pe aceste liste.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici