Donald Trump a câştigat alegerile primare republicane din Michigan, Missouri şi Idaho într-o demonstraţie de forţă

Donald Trump a câştigat sâmbătă alegerile primare republicane prezidenţiale din Michigan, Missouri şi Idaho, învingând-o pe Nikki Haley, singura sa rivală în cursa republicană.

1427 afișări
Imaginea articolului Donald Trump a câştigat alegerile primare republicane din Michigan, Missouri şi Idaho într-o demonstraţie de forţă

Fostul preşedinte Statelor Unite a învins-o în mod categoric pe Nikki Haley, în Idaho, Missouri şi Michigan. Victoriile obţinute de Trump înseamnă că acesta se apropie de a deveni candidatul oficial al partidului în alegerile din 2024.

Popularitatea lui Donald Trump în rândul alegătorilor republicani este în continuă creştere şi este aproape sigur că îl va înfrunta pe Joe Biden în cadrul alegerilor prezidenţiale din noiembrie.

Victoriile sale vin cu doar câteva zile înainte de Super Tuesday: alegătorii din 15 state îşi vor alege candidatul preferat pentru ambele partide pe 5 martie.

În Super Tuesday sunt în joc 854 de delegaţi republicani. Delegaţii sunt persoanele care îşi reprezintă statul sau districtul la convenţia naţională a partidului şi decid cine va fi candidatul pentru scrutinul prezidenţial. Sâmbătă, Trump a obţinut 39 de delegaţi în Michigan, 54 în Missouri şi 32 în Idaho.

Trump a ajunge astfel la 244 de delegaţi, faţă de 24 pentru fosta ambasadoare la ONU, Nikki Haley. Un candidat trebuie să obţină 1.215 delegaţi pentru a obţine nominalizarea republicană.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici