Donald Trump, discurs în faţa naţiunii pentru consolidarea frontierei cu Mexicul: "Guvernul rămâne închis pentru un singur motiv"/ Democraţii: "Preşedintele a ales frica. Vrem să începem cu faptele"

Preşedintele Donald Trump s-a adresat marţi naţiunii americane în legătură cu construirea gardului de la frontiera cu Mexicul, pentru a asigura securitatea graniţei împotriva imigranţilor, într-un discurs televizat, transmis de CNN.

2109 afișări
Imaginea articolului Donald Trump, discurs în faţa naţiunii pentru consolidarea frontierei cu Mexicul: "Guvernul rămâne închis pentru un singur motiv"/ Democraţii: "Preşedintele a ales frica. Vrem să începem cu faptele"

Donald Trump, discurs din Biroul Oval pentru consolidarea frontierei cu Mexicul: "Guvernul rămâne închis pentru un singur motiv"/ Democraţii: "Preşedintele a ales frica. Vrem să începem cu faptele"

Preşedintele Trump a dat vina pe democraţi pentru oprirea activităţii administraţiei timp de 18 zile, declarând că problema ar putea fi rezolvată cu uşurinţă dacă oponenţii săi politici vor ceda cerinţelor sale privind finanţarea zidului.

"Guvernul rămâne închis pentru un singur motiv: democraţii nu vor finanţa securitatea frontierelor", a declarat Trump în cadrul discursului susţinut din Biroul Oval.

Democraţii şi-au exprimat sprijinul pentru paşii de securitate la graniţă, cum ar fi îmbunătăţirea tehnologiei, dar au refuzat să ofere sprijin pentru construirea unei bariere la graniţă.

Trump a spus că va relua miercuri discuţiile cu democraţii.

"Această situaţie ar putea fi rezolvată într-o şedinţă de 45 de minute", a spus el. "Am invitat mâine liderii Congresului la Casa Albă pentru a face acest lucru", a adăugat Trump.

Preşedintele Trump a deschis primul discurs oficial din biroul de la Casa Albă avertizând asupra "unei creşteri a crizei umanitare şi de securitate de la frontiera noastră de sud", despre care majoritatea experţilor spun că este în contradicţie cu faptele.

Problema imigraţiei, a spus Trump, este "o criză a inimii, o criză a sufletului".

Trump a afirmat că SUA nu mai poate găzdui imigranţii care intră ilegal în ţară.

"Nu avem spaţiul nesesar pentru a-i ţine şi nu avem nici o modalitate de a-i întoarce prompt acasă în ţara lor", a spus Trump.

"Toţi americanii suferă din cauza imigraţiei ilegale necontrolate", a precizat Trump "Acest lucru restrânge resursele publice şi scade numărul locurilor de muncă şi salariile", a adăugat acesta.

Trump a susţinut că "zidul va fi plătit, de asemenea, în mod indirect prin noul acord comercial cu Mexic".

Preşedintele american a catalogat problema frontierei ca pe o criză şi s-a opus crimelor comise de imigranţii ilegali.

Trump a recunoscut violnţele cu care se confruntă migranţii în timpul călătoriei în SUA, declarând: "Una din trei femei este agresată sexual în trecerea periculoasă prin Mexic. Femeile şi copiii sunt cele mai mari victime ale sistemului nostru defect. Aceasta este realitatea tragică a imigraţiei ilegale la frontiera noastră de sud."

Preşedintele Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, în răspunsul său la discursul preşedintelui Trump, a declarat că preşedintele a ales să folosească dezinformarea şi "chiar răul" pentru a-şi transmite mesajul în timpul închiderii, transmite CNN.

"Preşedintele a ales frica. Vrem să începem cu faptele", a spus ea.

Senatul liderului democrat Chuck Schumer a reiterat acest lucru.

"Majoritatea preşedinţilor au folosit discursurile din Biroul Oval pentru scopuri nobile. Acest preşedinte a folosit doar fundalul Biroului Oval pentru a construi o criză, a alimenta teama şi a distrage atenţia de la turbulenţele din Administraţia sa", a spus el.

"De-a lungul acestei dezbateri şi a preşedinţiei sale, preşedintele Trump a făcut apel la frică, nu la fapte, la divizare, nu la unitate", a adăugat acesta.

"Preşedintele Trump trebuie să înceteze să deţină poporul american ostatic, trebuie să înceteze să producă o criză şi trebuie să redeschidă guvernul", a declarat Pelosi.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici