Donald Trump îndeamnă universităţile să nu mai ţină cont de rasă în cazul admiterilor

Administraţia preşedintelui american Donald Trump îndeamnă universităţile să ignore criteriul rasei în procesul de admitere, abandonând ideea că şcolile ar trebui să promoveze diversitatea, relatează Wall Street Journal şi New York Times.

293 afișări
Imaginea articolului Donald Trump îndeamnă universităţile să nu mai ţină cont de rasă în cazul admiterilor

Donald Trump îndeamnă universităţile să nu mai ţină cont de rasă în cazul admiterilor

Sugestia, promovată sub Administraţia fostului preşedinte american Barack Obama, susţine recomandări legale despre care Trump consideră că „derutează şcolile şi le face să creadă că formele legale de acţiuni active sunt mai simplu de obţinut decât prevede legea”, afirmă două surse familiare cu planurile preşedintelui Trump, citate de Wall Street Journal.

Oficialii plănuiesc să combată decizia luată de Curtea Supremă în ceea ce priveşte această problemă.

Planul Administraţiei Trump constă în eliminarea politicilor existente şi în încurajarea universităţilor să nu ţină cont de criteriul rasial.

De asemenea, planul reprezintă viziunea oficială a Guvernului şi orice şcoală nu ţine cont de el va suporta consecinţele legale prevăzute de Departamentul de Justiţie şi îşi va pierde finanţarea federală, au adăugat oficialii.

Decizia luată de Curtea Supremă prevede faptul că universităţile pot folosi acţiuni active pentru a ajuta membrii minorităţilor să intre la o universitate. În schimb, conservatorii consideră că astfel de programe pot dezavantaja persoanele albe şi americanii de origine asiatică.

Departamentul de Justiţie investighează momentan o plângere înregistrată de peste 60 de organizaţii de susţinere a americanilor de origine asiatică împotriva politicii Universităţii Harvard. Conform plângerii, politicile de admitere ale universităţii sunt discriminatorii şi limitează admiterea cetăţenilor americani de origine asiatică.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici