Donald Trump promite să nimicească gruparea teroristă Stat Islamic, deşi a anunţat retragerea trupelor americane din Siria | VIDEO

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, se declară hotărât să neutralizeze gruparea teroristă Statul Islamic în Siria, în pofida planului anunţat de retragere a trupelor americane din această zonă de conflict, a declarat senatorul Lindsey Graham, unul dintre cei mai influenţi lideri republicani.

1678 afișări
Imaginea articolului Donald Trump promite să nimicească gruparea teroristă Stat Islamic, deşi a anunţat retragerea trupelor americane din Siria | VIDEO

Donald Trump, decis să nimicească gruparea teroristă Stat Islamic, deşi a anunţat retragerea trupelor americane din Siria

Potrivit BBC, Lindsey Graham se declară convins de hotărârea lui Donald Trump, de a învinge definitiv gruparea Stat Islamic, după întâlnirea avută duminică cu preşedintele SUA. 

Planul lui Trump de retragere a trupelor din Siria a fost primit cu critici vehemente din partea aliaţilor majori, precum şi a republicanilor din SUA.

În 19 decembrie, Donald Trump a anunţat retragerea a aproximativ 2.000 de soldaţi din zona de conflict , afirmând că gruarea Stat Islamic a fost învinsă.

Criticii deciziei sale contestă acest lucru, argumentând că decizia liderului de la Casa Albă ar putea conduce la o revigorare a mişcării teroriste, lucru care ar afectat inclusiv securitatea SUA. 

De altfel, preşedintele american şi-a apărat miercuri propria decizie privind retragerea trupelor americane din Siria, în timpul unei vizite neanunţate la o bază militară americană din Irak, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Donald Trump şi-a exprimat atunci convingerea că mai multe persoane vor fi în curând de aceeaşi părere.

Liderul de la Casa Albă a anunţat că pregăteşte retragerea "totală" şi "rapidă" a trupelor americane din Siria, inclusiv a unităţilor implicate în operaţiunile contra reţelei teroriste Stat Islamic.

"Sunt de părere că multe persoane vor vedea lucrurile din perspectiva mea. Este timpul să începem să ne folosim capul", a declarat preşedintele pentru reporterii prezenţi la baza aeriană Al Asad.

Donald Trump a informat de asemenea că trupele americane nu vor fi retrase din Irak.

"De fapt, am putea folosi această bază dacă vrem să facem ceva în Siria", a adăugat acesta.

Vizita în Irak a avut loc pe fondul criticilor privind decizia retragerii trupelor americane din Siria şi diminuării efectivelor militare din Afganistan.

Secretarul american al Apărării, Jim Mattis, care a anunţat că se va retrage din funcţie, nu l-a însoţit pe preşedinte în vizata sa la baza aeriană din Irak.

"Nu vreau ca nicio ţară să mai profite de noi şi de armata noastră pentru a se proteja. Dacă nu plătesc pentru asta, nu o să primească nimic", a adăugat Trump.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici