Donald Trump s-ar putea întoarce pe Twitter. Elon Musk ar ridica restricţiile impuse fostului preşedinte american

Elon Musk spune că, dacă va încheia tranzacţia cu Twitter, îi va permite lui Donald Trump să revină pe reţeaua de socializare, ridicând astfel restricţiile impuse fostului preşedinte.

239 afișări
Imaginea articolului Donald Trump s-ar putea întoarce pe Twitter. Elon Musk ar ridica restricţiile impuse fostului preşedinte american

„Cred că nu a fost corect să îl interzicem pe Donald Trump, cred că a fost o greşeală, pentru că a îndepărtat o mare parte a ţării şi nu a dus la rezultatul scontat, adică diminuirea vocii lui Donald Trump", a declarat Musk la o conferinţă organizată marţi de Financial Times, anunţă New York Times.

Donald Trump a fost suspendat de pe Twitter după asaltul de la Capitoliu al susţinătorilor săi din 6 ianuarie 2021, în urma victoriei lui Joe Biden la alegerile prezidenţiale. Twitter a evocat atunci un risc de „noi incitări la violenţă".

Musk a numit decizia „greşită din punct de vedere moral şi de-a dreptul stupidă", deoarece „interdicţiile permanente doar subminează în mod fundamental încrederea în Twitter".

Musk este în curs de finalizare a unei oferte de preluare a Twitter, care a acceptat luna trecută oferta sa de 44 de miliarde de dolari. Achiziţia ar trebui să se încheie în următoarele trei până la şase luni.

Până acum, el a evitat să precizeze public cum va gestiona restricţiile impuse lui Trump, dar şi-a declat în mod repetat intenţia de a extinde libertatea de exprimare pe platformă.

La rândul său, Trump a declarat într-un interviu acordat Fox News la sfârşitul lunii aprilie că nu va reveni pe platformă, chiar dacă Musk îi va ridica interdicţia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici