Donald Trump şi Emmanuel Macron au discutat despre cele mai presante probleme internaţionale

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a purtat, sâmbătă, o conversaţie telefonică de aproximativ o oră cu preşedintele francez Emmanuel Macron, în care au discutat cele mai presante probleme internaţionale, relatează The Washington Post.

558 afișări
Imaginea articolului Donald Trump şi Emmanuel Macron au discutat despre cele mai presante probleme internaţionale

Donald Trump şi Emmanuel Macron au discutat despre cele mai presante probleme internaţionale

Potrivit unui comunicat emis de la Palatul Elysee, cei doi lideri au discutat despre problemele din Ucraina sau Siria, dar şi despre Venezuela sau problema nord-coreeană.

”Convorbirea a durat aproape o oră şi s-a derulat pe un ton foarte direct şi cordial”, se precizează în comunicatul emis de Administraţia Prezidenţială din Franţa.

Într-un comunicat emis de Casa Albă se arată că Trump şi Macron au ”explorat modalităţile de creştere a cooperării în gestionarea crizelor din Siria şi Irak şi pentru a contracara influenţa nefastă a Iranului”.

În ceea ce priveşte criza pe care o traverseaza Venezuela, cei doi preşedinţi împărtăşesc aceeaşi viziune, convenind că preşedintele Nicolas Maduro trebuie să redea drepturile poporului venezuelean. În pofida criticilor internaţionale, Adunarea Constituantă din Venezuela a desfăşurat vineri şedinţa inaugurală. Tot vineri, Macron a anunţat că îşi doreşte o mediere a crizei din această ţară.

Cei doi lideri au abordat şi problema nord-coreeană, SUA şi Franţa având interese comune în acest dosar.

În privinţa conflictului din Ucraina, în comunicatul emis de Casa Albă se precizează că ”este important ca toate părţile să respecte Acordurile de la Minsk pentru a se ajunge la o reglementare paşnică a crizei”.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici