Donald Trump şi Theresa May insistă pentru destructurarea reţelelor ruse de spionaj din SUA şi Marea Britanie/ Premierul britanic salută expulzarea diplomaţilor ruşi

Preşedintele SUA, Donald Trump, şi premierul Marii Britanii, Theresa May, au evidenţiat, miercuri, importanţa destructurării reţelelor ruse de spionaj şi evitării viitoarelor atacuri chimice, anunţă Casa Albă.

1752 afișări
Imaginea articolului Donald Trump şi Theresa May insistă pentru destructurarea reţelelor ruse de spionaj din SUA şi Marea Britanie/ Premierul britanic salută expulzarea diplomaţilor ruşi

Donald Trump şi Theresa May insistă pentru destructurarea reţelelor ruse de spionaj din Statele Unite şi Marea Britanie

Donald Trump şi Theresa May au discutat prin telefon miercuri după-amiază, a comunicat Preşedinţia Statelor Unite.

"Cei doi lideri au fost de acord asupra importanţei destructurării reţelelor de spionaj ruse din Marea Britanie şi din Statele Unite, asupra necesităţii blocării activităţilor clandestine ale Rusiei şi evitării viitoarelor atacuri chimice pe teritoriile celor două ţări", a comunicat Casa Albă.

Theresa May salută expulzarea de către SUA a 60 de diplomaţi ruşi

Premierul Marii Britanii, Theresa May, a salutat decizia preşedintelui SUA, Donald Trump, de expulzare a 60 de diplomaţi ruşi ca reacţie la atacul neurotoxic comis în orăşelul britanic Salisbury.

"Premierul Theresa May a discutat miercuri cu preşedintele Donald Trump şi a salutat decizia SUA de expulzare a 60 de diplomaţi ruşi ca reacţie la utilizarea unui agent neurotoxic în orăşelul Salisbury", a declarat un purtător de cuvânt al Downing Street.

"Premierul Marii Britanii consideră că Statele Unite au avut o reacţie foarte puternică şi a salutat amploarea reacţiilor internaţionale faţă de comportamentul îndrăzneţ şi lipsit de inteligenţă al Rusiei, în contextul în care 26 de ţări au anunţat până în acest moment expulzări", precizează reprezentantul Guvernului britanic.

Numeroase ţări UE, inclusiv România, precum şi Statele Unite şi Canada au anunţat expulzări de diplomaţi ruşi ca reacţie la atacul chimic comis pe 4 martie în Marea Britanie, atribuit Moscovei, care neagă orice implicare.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici