Donald Trump spune că redeschiderea unor state este posibilă luna aceasta: Vârful epidemiei a fost depăşit

Preşedintele Donald Trump spune că Statele Unite au trecut de „vârful epidemiei” de Covid-19 şi anticipează că unele state vor fi redeschise luna aceasta, transmite BBC.

2234 afișări
Imaginea articolului Donald Trump spune că redeschiderea unor state este posibilă luna aceasta: Vârful epidemiei a fost depăşit

Sursa foto: Profimedia

În cadrul informării zilnice privind epidemia de Covid-19, susţinută la Casa Albă, Donald Trump a declarat că noile reguli pentru redeschidere vor fi anunţate marţi după ce va discuta cu guvernatorii statelor. 

„Noi toţi vom fi cei care ne vom reveni”, a spus preşedintele american. „Vrem să ne punem ţara pe picioare”, a mai adăugat acesta. 

În Statele Unite au fost confirmate peste 638.000 de cazuri de Covid-19 şi mai mult de 30.800 de decese, potrivit BBC.

„Cifrele sugerează la nivel naţional că am depăşit vârful cazurilor noi. Sper că tendinţa va continua şi noi vom continua să progresăm”, le-a mai spus Trump jurnaliştilor adunaţi miercuri la Casa Albă.

Întrebat de ce SUA are o proporţie atât de semnificativă din decesele înregistrate la nivel global, anume 136.908, Trump a acuzat alte ţări că ascund rata reală a mortalităţii. 

„Crede cineva cu adevărat datele provenite din aceste ţări?”, a întrebat preşedintele american, referindu-se şi la China.

Trump a mai spus şi că SUA verifică informaţiile apărute în presă conform cărora noul coronavirus ar fi apărut într-un laborator din Wuhan şi nu o piaţă umedă. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici