Două cazuri de gripă porcină contractată pe teritoriul britanic

Două cazuri confirmate de gripă porcină contractată în Marea Britanie şi nu în cursul unei călătorii în Mexic, primul focar al maladiei, au fost anunţate vineri de Guvern, dintr-un total de 13 cazuri confirmate.

11 afișări
Imaginea articolului Două cazuri de gripă porcină contractată pe teritoriul britanic

Două cazuri de gripă porcină contractată pe teritoriul britanic (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În primul caz de contaminare indirectă este vorba despre un bărbat, Graeme Pacitti, care a fost în contact strâns cu un cuplu de scoţieni contaminaţi în timpul unei călătorii în Mexic. Iain şi Dawn Askham, care au fost primele cazuri confirmate în Marea Britanie, au părăsit spitalul joi, după ce au petrecut cinci zile în izolare.

Al doilea caz de contaminare locală a fost detectat în sud-vestul Angliei, a anunţat principalul consilier medical al Guvernului, Liam Donaldson, în ultimul buletin de informare publicat vineri seara. El nu a precizat identitatea persoanei, care "este tratată cu Tamiflu", nici circumstanţele contaminării.

Bilanţul cazurilor confirmate de contaminare cu această boală se ridică la 13 în Marea Britanie, dintre care zece în Anglia şi trei în Scoţia, conform Ministerului Sănătăţii.

În 11 cazuri, este vorba de persoane revenite recent din Mexic şi care, potrivit autorităţilor, nu suferă decât simptome uşoare ale gripei numite A (H1N1) de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Pacitti reprezenta al treilea caz din Europa al unei persoane care a contractat boala fără a se deplasa în Mexic. O infirmieră a fost contaminată în Germania după ce a fosat în contact cu un bolnav revenit din Mexic. Un alt caz de contaminare indirectă a fost înregistrat în Spania.

Angajat de birou al Serviciului de Sănătate Publică (NHS), Pacitti, în vârstă de 24 de ani, joacă în aceeaşi echipă de fotbal ca Iain Askham.

Circa 600 de persoane erau examinate vineri în Marea Britanie pentru a detecta posibila contaminare cu virusul gripei porcine.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici