Două nave militare ale Rusiei, aflate în Marea Neagră, au fost atacate cu drone maritime ucrainene

Trei drone ucrainene au atacat două nave de patrulare ale Forţelor Navale ale Rusiei, aflate în Marea Neagră, la 340 de km distanţă de oraşul Sevastopol, scrie Reuters, care citează Ministerul rus la Apărării.

3362 afișări
Imaginea articolului Două nave militare ale Rusiei, aflate în Marea Neagră, au fost atacate cu drone maritime ucrainene

Ministerul rus al Apărării a precizat că navele de patrulare se aflau în zonă pentru a controla navigaţia.

Rusia a declarat că va trata orice navă care părăseşte sau intră în porturile ucrainene ca fiind o ţintă valabilă, după ce luna trecută a expirat acordul privind cerealele din Marea Neagră, care permitea exporturile de cereale ucrainene.

Incidentul a fost prima ciocnire a dronelor maritime ucrainene cu marina rusă în largul mării. Kievul a folosit anterior drone pentru a ţinti baza navală rusă din Crimeea şi podul Kerci.

Ministerul rus al Apărării a declarat că navele Serghei Kotov şi Vasili Bîkov au continuat să îşi îndeplinească misiunile în Marea Neagră.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici