Două nave s-au ciocnit în Canalul Suez. Traficul a fost perturbat

  • O navă care transporta gaze naturale lichefiate a avut probleme tehnice marţi seară şi a fost nevoită să oprească în timp ce se afla în Canalul Suez.
  • Ulterior, un petrolier a lovit nava avariată, potrivit Sky News.
357 afișări
Imaginea articolului Două nave s-au ciocnit în Canalul Suez. Traficul a fost perturbat

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

Autoritatea Canalului Suez a anunţat că nava BW Lesmes, sub pavilion Singapore, a avut probleme tehnice şi a eşuat în timp ce trecea prin canal. Petrolierul Burri, sub pavilion Insulele Cayman, s-a izbit apoi de nava avariată. Petrolierele făceau parte dintr-un convoi care se deplasa din Marea Mediterană spre Marea Roşie.

Autorităţile canalului au declarat că au reuşit să remorcheze BW Lesmes, în timp ce se depun eforturi pentru a scoate şi nava Burri din calea navigabilă. Primele verificări făcute la faţa locului nu indică avarii foarte grave şi poluarea apei.

În ultimii ani în Canalul Suez au fost înregistrate numeroase incidente.În martie 2021, Ever Given, o navă uriaşă sub pavilion panamez, s-a izbit de un mal şi a blocat calea navigabilă timp de şase zile, perturbând comerţul mondial.

Canalul Suez a fost deschis în 1869. Aproximativ 10% din comerţul mondial se face cu navelele care trec prin canal. Autorităţile egiptene spun că 23.851 de nave au trecut prin această cale navigabilă anul trecut, faţă de 20.649 de nave în 2021.

Veniturile canalului în 2022 au ajuns la 6,3 miliarde de lire sterline, fiind cele mai mari din istoria sa.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici