Două plaje populare din Sydney închise. Câţiva rechini au atacat un delfin

Două plaje populare din Sydney - unde se adunaseră sute de persoane - au fost închise sâmbătă, după ce înotătorii au asistat la atacul mai multor rechini asupra unui delfin, potrivit Surf Life Saving New South Wales.

666 afișări
Imaginea articolului Două plaje populare din Sydney închise. Câţiva rechini au atacat un delfin

Două plaje populare din Sydney închise. Câţiva rechini au atacat un delfin

Mai multe competiţii de surf şi evenimente precum Ironman şi Ironwoman au fost anulate. Delfinul a suferit răni la coadă şi a fost ulterior eutanasiat, a precizat organizaţia.

Salvamarii au închis plajele Manly şi Shelly, unde sute de persoane se adunaseră pentru Manly Open Classic - un eveniment comunitar care include competiţii Ironman şi care ar fi trebuit să aibă loc sâmbătă.

"Salvamarii şi salvamarii au evacuat înotătorii din apă şi un mare carnaval de surf a fost suspendat", a scris organizaţia într-un comunicat.

Dronele operate de Surf Life Saving au reperat mai mulţi rechini în zonă, a precizat aceasta.

Emily Pettersson a declarat pentru Channel Nine, afiliat CNN, că a intrat în apă când a auzit că delfinul a fost rănit.

"[Aripioara delfinului] era mutilată, se putea vedea că era căzută şi avea şi o urmă de muşcătură pe o parte a corpului", a spus Pettersson, adăugând că nu i-a fost teamă să intre şi ea în apă.

Directorul general al Summer of Surf, Trent Goulding, a confirmat anularea concursului Shaw and Partners Manly Surf Open într-un videoclip de pe Instagram şi a prezentat scuze participanţilor care s-au prezentat mai devreme pe plaja Manly.

"Am avut o activitate uriaşă a rechinilor într-o zonă din apropiere ... şi a trebuit să punem întregul eveniment pe pauză ... am fost în aşteptare, dar, din păcate, vom anula evenimentul de astăzi", a spus el.

Goulding a adăugat că organizatorii vor rambursa înscrierile şi a promis să implementeze protocoale suplimentare pentru a atenua acest tip de riscuri, cum ar fi să aibă o locaţie de rezervă la evenimentele viitoare.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici