După ani de austeritate, Grecia mută. Pensiile vor fi majorate pentru prima dată de la izbucnirea crizei financiare

Premierul grec Kyriakos Mitsotakis a declarat sâmbătă că salariul minim va creşte din nou anul viitor, iar pensiile vor fi majorate pentru prima dată de la izbucnirea crizei financiare, în urmă cu peste un deceniu, relatează Reuters.

3143 afișări
Imaginea articolului După ani de austeritate, Grecia mută. Pensiile vor fi majorate pentru prima dată de la izbucnirea crizei financiare

După ani de austeritatea, Grecia mută. Pensiile vor fi majorate pentru prima dată de la izbucnirea crizei financiare

Cea mai îndatorată ţară din zona euro a primit împrumuturi internaţionale în valoare de peste 260 de miliarde de euro între 2010 şi 2015, în schimbul unei austerităţi dure, care a inclus o serie de reduceri de pensii şi salarii.

După ce a terminat al treilea plan de salvare în 2018, Grecia a ieşit luna trecută din aşa-numita supraveghere consolidată a creditorilor săi, ceea ce i-a oferit o mai mare libertate în implementarea politicii economice.

"După mulţi ani, pensiile vor creşte pentru 1,5 milioane de pensionari", a declarat Mitsotakis în timpul discursului său anual de politică economică din oraşul nordic Salonic.

Majorarea pensiilor va canculată în funcţie de creşterea PIB-ului şi de inflaţie.

Salariul minim, pe care, guvernul l-a majorat la 713 euro la începutul acestui an, va creşte din nou în luna mai, a adăugat el, fără a oferi o nouă cifră.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici