După faza pe alimente, războiul intră în faza sanitară: medicamentele nu ajung în zonele ocupate de ruşi din Ucraina

Autorităţile ucrainene îi acuză pe ruşi că „blochează accesul la medicamente" al persoanelor din zonele ocupate, potrivit Sky News.

245 afișări
Imaginea articolului După faza pe alimente, războiul intră în faza sanitară: medicamentele nu ajung în zonele ocupate de ruşi din Ucraina

După faza pe alimente, războiul intră în faza sanitară: medicamentele nu ajung în zonele ocupate de ruşi din Ucraina

Ministrul ucrainean al Sănătăţii a acuzat autorităţile ruse de comiterea unei crime împotriva umanităţii prin blocarea accesului la medicamente. Este vorba despre medicamentele care au preţuri accesibile şi care nu ajung în zonele ocupate.

Viktor Liashko a afirmat că ruşii au blocat în mod repetat eforturile de a furniza medicamente subvenţionate de stat oamenilor din oraşele, localităţile şi satele ocupate de la începutul războiului.

„Pe parcursul tuturor celor şase luni de război, Rusia nu a (permis) coridoare umanitare adecvate, astfel încât să putem furniza propriile medicamente pacienţilor care au nevoie de ele. Credem că aceste acţiuni sunt întreprinse cu intenţie de către Rusia şi le considerăm crime împotriva umanităţii şi crime de război care vor fi documentate şi vor fi recunoscute", a declarat Liashko.

Guvernul ucrainean are un program prin care oferă medicamente persoanelor cu cancer şi cu afecţiuni cronice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici