E puţin probabil ca Hamas să respingă încetarea focului, dar va cere retragerea Israelului - surse Reuters

Este puţin probabil ca Hamas să respingă o propunere de încetare a focului în Gaza pe care a primit-o de la mediatori în această săptămână, dar nu o va semna fără asigurări că Israelul s-a angajat să pună capăt războiului, a declarat joi un oficial palestinian, potrivit Reuters.

476 afișări
Imaginea articolului E puţin probabil ca Hamas să respingă încetarea focului, dar va cere retragerea Israelului - surse Reuters

Mediatorii din Qatar şi Egipt le-au prezentat săptămâna aceasta reprezentanţilor Hamas prima propunere concretă de încetare prelungită a luptelor din Gaza, convenită cu Israelul şi Statele Unite la discuţiile de la Paris. Hamas a arătat că studiază propunerea şi pregăteşte un răspuns.

Oficialul palestinian a declarat că textul de la Paris prevede o primă fază care va dura 40 de zile în timpul căreia luptele vor înceta, în timp ce Hamas va elibera civilii pe care îi mai ţine ostatici. Fazele următoare ar urma să însemne eliberarea soldaţilor israelieni şi predarea cadavrelor ostaticilor morţi.

"Mă aştept ca Hamas să nu respingă documentul, dar s-ar putea să nu dea nici un acord decisiv", a declarat oficialul palestinian, care a vorbit sub rezerva anonimatului. "În schimb, mă aştept ca ei să trimită un răspuns pozitiv şi să îşi reafirme cererile: pentru ca acordul să fie semnat, acesta trebuie să asigure că Israelul se va angaja să pună capăt războiului din Gaza şi să se retragă complet din Fâşie", a mai spus oficialul.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici