Economia Ucrainei scade cu 30,4% în 2022 din cauza războiului - ministru

Produsul intern brut al Ucrainei va scădea cu 30,4% în 2022 - cea mai mare scădere anuală din ultimii 30 de ani - din cauza războiului cu Rusia, a declarat joi ministrul ucrainean al economiei, Iulia Şvyrydenko.

246 afișări
Imaginea articolului Economia Ucrainei scade cu 30,4% în 2022 din cauza războiului - ministru

Conform Sky News, Svyrydenko, care este şi prim-viceprim-ministru, a spus că economia Ucrainei a suferit cele mai mari pierderi din 1991, de când a obţinut independenţa faţă de Uniunea Sovietică - deşi scăderea a fost mai mică decât estimările iniţiale.

"Succesele forţelor de apărare ale Ucrainei pe linia întâi, munca coordonată a guvernului şi a întreprinderilor, spiritul de neclintit al populaţiei şi viteza de reconstrucţie a unităţilor de infrastructură critică avariate, precum şi sprijinul financiar sistemic din partea donatorilor internaţionali ne-au permis să menţinem frontul economic şi să continuăm mişcarea noastră spre victorie", a declarat Svyrydenko.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici