Eforturi diplomatice ale premierului Israelului pentru pace în Ucraina. După vizita în Rusia, Bennett se deplasează la Berlin

Premierul Israelului, Naftali Bennett, a vorbit, sâmbătă seară, cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, după vizita în Rusia, şi urmează să se deplaseze la Berlin, în cadrul eforturilor diplomatice coordonate cu SUA, Germania şi Franţa.

6110 afișări
Imaginea articolului Eforturi diplomatice ale premierului Israelului pentru pace în Ucraina.  După vizita în Rusia, Bennett se deplasează la Berlin

Conform Guvernului israelian, după întâlnirea de la Kremlin cu preşedintele Vladimir Putin, Naftali Bennett l-a sunat pe Volodimir Zelenski.

Întâlnirea lui Naftali Bennett cu Vladimir Putin a durat aproximativ trei ore, iar acum premierul Israelului se va întâlni la Berlin cu Olaf Scholz, cancelarul Germaniei, anunţă Guvernul israelian, potrivit cotidianului The Times of Israel.

Eforturile diplomatice ale lui Naftali Bennett sunt coordonate cu Statele Unite, Franţa şi Germania, a declarat un oficial guvernamental israelian citat de CNN.

Naftali Bennett a efectuat o vizită scurtă la Moscova pentru discuţii despre conflictul militar din Ucraina, a declarat anterior Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, citat de agenţia Interfax.

Naftali Bennett i-a transmis în urmă cu câteva zile preşedintelui Vladimir Putin disponibilitatea de a intermedia eventuale negocieri pentru oprirea confruntărilor militare între Rusia şi Ucraina.

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a cerut Guvernului israelian, la începutul conflictului militar, să medieze eventuale negocieri de pace între Ucraina şi Rusia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici