Egiptul a distrus rachetele antitanc din Coreea de Nord şi a dezminţit că armamentul îi era destinat

Ministerul egiptean de Externe a anunţat luni că autorităţile au distrus o încărcătură cu rachete antitanc din Coreea de Nord, interceptată în apropierea coastelor egiptene, şi a respins informaţiile potrivit cărora transportul de armament îi era destinat, relatează site-ul agenţiei Anadolu.

5362 afișări
Imaginea articolului Egiptul a distrus rachetele antitanc din Coreea de Nord şi a dezminţit că armamentul îi era destinat

Egiptul a distrus rachetele antitanc din Coreea de Nord şi a dezminţit că armamentul îi era destinat

Prin intermediul unui comunicat, diplomaţia de la Cairo a transmis că transportul nu avea ca destinaţie Egiptul, dezminţind informaţiile prezentate de cotidianul american Washington Post, potrivit cărora o navă a fost sechestrată în august 2016 la intrarea în Canalul Suez, întrucât avea la bord aproximativ 30.000 de rachete şi se îndrepta spre Egipt.

Sursele citate de Washington Post au afirmat că ONU a publicat un raport în care se menţiona că a fost înregistrată cea mai importantă captură de armament după impunerea sancţiunilor la adresa Phenianului.

"Consiliul de Securitate al ONU felicită cooperarea Egiptului pentru punerea în aplicare a deciziilor privind Coreea de Nord. Informaţiile prezentate încearcă să creeze o impresie falsă că Egiptul nu este angajat în punerea în aplicare a rezoluţiilor Consiliului de Securitate privind Coreea de Nord. Autorităţile egiptene au confiscat deja şi au distrus transportul, în prezenţa unui grup de experţi din Comitetul 1718 pentru sancţiuni împotriva Coreea de Nord, din cadrul Consiliului de Securitate", a precizat purtătorul de cuvânt al ministerului egiptean de Externe, Ahmed Abu Zeid.

Autorităţile egiptene au mai subliniat că ONU nu a menţionat în raportul său că încărcătura cu rachete antitanc era destinată Egiptului.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici