Elveţienii se opun prin veto cererii daneze de a trimite vehicule blindate în Ucraina

Guvernul elveţian s-a opus prin veto cererii Danemarcei de a trimite în Ucraina vehicule blindate de transport de trupe fabricate în Elveţia, invocând politica de neutralitate de a nu furniza arme în zonele de conflict, scrie Reuters.

648 afișări
Imaginea articolului Elveţienii se opun prin veto cererii daneze de a trimite vehicule blindate în Ucraina

Elveţienii se opun prin veto cererii daneze de a trimite vehicule blindate în Ucraina

Secretariatul de Stat pentru Afaceri Economice (SECO) a respins propunerea Danemarcei de a furniza Ucrainei vehicule de luptă pentru infanterie Piranha III, a declarat acesta, confirmând un raport al radiodifuzorului SRF.

Elveţia neutră cere ţărilor străine care cumpără arme elveţiene să ceară permisiunea de a le reexporta.

În aprilie, s-a opus prin veto la reexportul de muniţie de fabricaţie elveţiană folosită în tancurile antiaeriene pe care Germania le trimite în Ucraina. De asemenea, a respins cererea Poloniei de a primi arme pentru a ajuta Ucraina vecină.

Elveţia s-a despărţit de practicile din trecut şi a adoptat sancţiunile Uniunii Europene menite să pedepsească Rusia pentru invadarea Ucrainei.

Dar neutralitatea elveţiană se confruntă cu cel mai mare test din ultimele decenii, în condiţiile în care o dezbatere internă face ravagii cu privire la modul de interpretare a politicii care a ţinut Elveţia în afara ambelor războaie mondiale din secolul XX.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici