Emmanuel Macron a vorbit cu Volodimir Zelenski, înaintea vizitei în China

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a discutat sâmbătă cu omologul său din Ucraina, Volodimir Zelenski, înaintea vizitei pe care liderul de la Paris o va efectua în China, informează cotidianul Le Monde.

408 afișări
Imaginea articolului Emmanuel Macron a vorbit cu Volodimir Zelenski, înaintea vizitei în China

Emmanuel Macron a vorbit cu Volodimir Zelenski, înaintea vizitei în China

Volodimir Zelenski a anunţat că a avut o conversaţie telefonică de aproximativ o oră cu Emmanuel Macron.

"Am discutat despre cooperarea în materie de apărare între Ucraina şi Franţa. Ne-am concentrat pe noile acţiuni în sensul implementării formulei de pace. Ne-am coordonat acţiunile în cadrul evenimentelor internaţionale care urmează", a afirmat Volodimir Zelenski.

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, va efectua săptămâna viitoare o vizită de stat în China. Emmnanuel Macron îl va avertiza pe preşedintele Xi Jinping asupra efectelor grave pe care le-ar putea avea eventuala decizie a Chinei de a oferi armament Rusiei. "Dacă Beijingul va lua o astfel de hotărâre gravă, vor fi efecte strategice majore asupra conflictului. Preşedintele Macron vrea să găsească soluţii, împreună cu Beijingul, pentru iniţiative destinate susţinerii populaţiei civile ucrainene, dar şi pentru identificarea unei căi pe termen mediu pentru rezolvarea conflictului. Noi vrem să evităm ceea ce este mai rău, acesta este motivul pentru care trebuie să prezentăm Chinei poziţia noastră", a afirmat un consilier prezidenţial francez, sub protecţia anonimatului.

"Dialogul este esenţial, întrucât China este singura ţară din lume în măsură să aibă un impact imediat şi radical asupra conflictului, într-un sens sau în altul", a subliniat Preşedinţia Franţei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
franţa,
ucraina,
china

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici