Emmanuel Macron afirmă că acordul nuclear cu Iranul nu mai este suficient pentru a contracara Teheranul

Preşedintele francez Emmanuel Macron a declarat că acordul nuclear cu Iranul din 2015 nu mai este suficient pentru a contracara influenţa tot mai puternică a Teheranului în regiunea Orientului Mijlociu, informează site-ul cotidianului Times of Israel.

995 afișări
Imaginea articolului Emmanuel Macron afirmă că acordul nuclear cu Iranul nu mai este suficient pentru a contracara Teheranul

Emmanuel Macron afirmă că acordul nuclear cu Iranul nu mai este suficient pentru a contracara Teheranul

"Avem nevoie de acordul din 2015" a declarat liderul francez, adăugând: "Este acest acord suficient? Nu este, având în vedere presiunea crescândă aplicată de Iran în regiune".

Macron, aflat la New York, unde participă la cea de-a 72-a sesiune a Adunării Generale a ONU, a mai afirmat că programul balistic iranian ar trebui limitat, citând nevoia de a reasigura "ţările din regiune şi Statele Unite".

În discursul rostit la ONU, preşedintele SUA, Donald Trump, a criticat Acordul nuclear cu Iranul şi a acuzat regimul islamist de la Teheran că susţine terorismul şi reprezintă o ameninţare pentru Orientul Mijlociu, în special pentru Israel.

Marile puteri din grupul P5+1 (China, Franţa, Rusia, Marea Britanie, Statele Unite plus Germania) au semnat în 2015 un acord cu Iranul prin care Teheranul se angajează să limiteze activităţile atomice în schimbul relaxării sancţiunilor internaţionale. Administraţia Donald Trump şi Israelul contestă acordul nuclear semnat cu Iranul.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici