Emmanuel Macron denunţă activităţile Turciei în estul Mării Mediterane şi în Libia

  • Franţa condamnă vehement activităţile Turciei în estul Mării Mediterane şi ingerinţele în Libia
  • Emmanuel Macron: „Reiterez solidaritatea deplină a Franţei cu Republica Cipru, dar şi cu Grecia, în contextul acţiunilor Turciei de încălcare a suveranităţii"
  • Preşedintele Franţei: În cazul Libiei, „nu putem permite ca puteri străine, oricare ar fi, să încalce embargoul privind armamentul"
1144 afișări
Imaginea articolului Emmanuel Macron denunţă activităţile Turciei în estul Mării Mediterane şi în Libia

Emmanuel Macron

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a denunţat, joi, activităţile Turciei în estul Mării Mediterane şi ingerinţele acestei ţări în Libia, anunţând că Uniunea Europeană pregăteşte o serie de măsuri pentru contracararea acţiunilor de acest fel.
 
„Vreau să reiterez solidaritatea deplină a Franţei cu Republica Cipru, dar şi cu Grecia, în contextul acţiunilor Turciei de încălcare a suveranităţii. Nu este acceptabil ca spaţiul maritim al unui stat membru al UE să fie încălcat sau ameninţat. Cei care contribuie la astfel de acţiuni trebuie sancţionaţi", a declarat Emmanuel Macron în cursul unei întrevederi la Palatul Elysée cu preşedintele Republicii Cipru, Nicos Anastasides.
 
În estul Mării Mediterane, resursele energetice şi securitatea sunt vizate de "lupte de putere, în special din partea Turciei şi Rusiei, care se afirmă din ce în ce mai mult şi în faţa cărora Uniunea Europeană cântăreşte încă prea puţin", a subliniat Emmanuel Macron, potrivit cotidianului Le Figaro.
 
În cazul Libiei, „nu putem permite ca puteri străine, oricare ar fi, să încalce embargoul privind armamentul", a insistat Emmanuel Macron, în contextul unui incident recent între nave militare din Turcia şi Franţa.
 
„Europa trebuie să efectueze o reflecţie aprofundată asupra subiectelor din zona Mediteranei", a subliniat liderul Franţei.
 
Guvernul Greciei a plasat în stare de alertă Forţele Navale, iar nave militare au fost trimise în sud-estul Mării Mediterane, în contextul activităţilor Turciei de explorare a zăcămintelor de petrol şi gaz în zone teritoriale disputate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici