Emmanuel Macron şi Marine Le Pen şi-au aruncat insulte şi acuzaţii în ultima zi de campanie. "Are un program mincinos" / "Ca şef de stat, Macron a eşuat"

Preşedintele francez Emmanuel Macron şi Marine Le Pen şi-au aruncat insulte şi acuzaţii în ultima zi a unei campanii electorale tot mai acerbe, înainte de primul tur de scrutin de duminică.

7646 afișări
Imaginea articolului Emmanuel Macron şi Marine Le Pen şi-au aruncat insulte şi acuzaţii în ultima zi de campanie. "Are un program mincinos" / "Ca şef de stat, Macron a eşuat"

Emmanuel Macron şi Marine Le Pen şi-au aruncat insulte şi acuzaţii în ultima zi de campanie. "Are un program mincinos" / "Ca şef de stat, Macron a eşuat"

Macron a acuzat-o pe Le Pen că a minţit în legătură cu fezabilitatea planurilor sale pentru economie şi că a adoptat un "manifest rasist" care ar diviza Franţa şi, în cele din urmă, ar scoate ţara din UE.

Le Pen a replicat că un Macron "foarte agresiv" face comentarii "extrem de scandaloase" şi dă semne de "febrilitate" în faţa provocării pe care ea o lansează la adresa candidaturii sale. De asemenea, ea a negat că programul său este rasist, dar a precizat că va milita pentru o atenţie sportită pentru cetăţenii francezi în detrimentul celor străini.

"Cred că Marine Le Pen are un program social mincinos pentru că nu poate să fie finanţat", a declarat Macron într-un interviu publicat în Le Parisien publicat vineri de acesta.

"Când ea spune <<voi creşte pensiile, relaxaţi-vă>>, nu este adevărat. Ea îi minte pentru că nu o va face... . Programul ei va crea un şomaj masiv pentru că va declanşa fuga investitorilor internaţionali".

Le Pen - care a pierdut în faţa lui Macron în al doilea tur al ultimelor alegeri prezidenţiale din 2017 - a promis să elimine taxa pe valoarea adăugată pentru o serie de produse alimentare şi de uz casnic "esenţiale" şi a declarat că va stimula companiile să crească salariile angajaţilor cu până la 10 %.

Alte măsuri din programul lui Le Pen includ eliminarea impozitului pe venit pentru toţi cei sub 30 de ani, reducerea TVA-ului la energie şi crearea unui fond suveran de investiţii francez pentru a promova o economie axată pe ceea ce ea numeşte "localism", spre deosebire de "globalismul" susţinut de Macron, relatează Financial Times.

În ultimul său miting de campanie, joi seară, ea a declarat că, dacă va fi aleasă, va adopta un nou model economic bazat pe "companii mici şi mijlocii, localism, patriotism economic şi independenţă - independenţă în energie, industrie, ştiinţă, medicină, agricultură şi alimentaţie".

Alţi cinci ani de Macron, a spus Le Pen, ar duce la dezmembrarea naţiunii şi la o ruptură socială.

"Nu ezit să o spun: ca şef de stat, domnul Macron a eşuat", a adăugat ea. Susţinătorii ei l-au huiduit zgomotos pe preşedinte de fiecare dată când i-a fost menţionat numele.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici